US Budget proposal…

Умерена ликвидация на кросовете спрямо долара забелязваме с началото на днешната сесия без конкретен фундаментален катализатор, но на фона на важно развитие по отношение на бюджетните проблеми в САЩ. Така наречения US Budget proposal има за цел да предотврати нов shut down на всички федерални служби, както преди няколко месеца, при условие, разбира се, че премине успешно през Конгреса. Оставяйки непосредственото отражение върху нивата на риска, тази сделка би направила евентуалния tapering по-вероятен и по-лесно осъществим. Най-отчетлива реакция виждаме при индексите, които губят позиции през вчерашната сесия, докато на валутните пазари почти отсъства признак за движение, което пряко да се обвърже с новината. Вчера еврото тества 1,3800 областта, а като пряк катализатор се сочи ликвидацията на къса експозиция при трежъритата.

Фигура 1.

us 10y

Source: Bloomberg

 

По-рано днес General Motors направиха съобщение, според което компанията ще преустанови производството на автомобили и части в Австралия до 2017, а в допълнение от Toyota коментираха, че тази стъпка ще постави собственото им производство под натиск. Оценките варират, но песимистичните предположения са, че това ще доведе до загуби за 21 млрд. за икономиката и 45 000 работни места. Новината трудно намери каквото и да било отражение върху австралиеца, което може да бъде обосновано с предстоящото заседание на RBA.

EUR: еврото гледа към 1,3830 областта и трудно мога да си представя стоповете и страйковете, които се намират там да не бъдат тествани от пазара, изкушението е прекалено голямо…

GBP: паунда коригира агресивно след теста на 1,6450 областта и изглежда започва да губи момент. Все още стабилността му остава валидна, но вероятно ще бъде нужно време и „изчистване” на слабите дълги позиции преди поскъпването да се поднови.

AUD: австралиеца отново реверсира от важното 0,9160. Предстои RBA но стратегията би трябвало да остава без промяна

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s