Дългата сянка на ФЕД…

10:55

Предстоящото заседание на Федералния резерв и решението за или против декемврийски taper буквално парализира инвеститорите и извън приспособяването на позиции в последния момент нищо забележително не се случва. Фондовите пазари регистрираха известно възстановяване вчера, доходността по 10 годишните трежърита показва оптимизъм за „декемврийска изненада”, а еврото в края на европейската сесия получи поредната доза „пророчества”, имам предвид поредния анализаторски доклад, че ЕСВ е готова за понижение на депо лихвата. Тъй като е по-близо до чистия залог какво точно ще се случи утре вечер след FOMC, искам да обърна внимание на един от многото феномени на финансовите пазари, а именно сезонността. В случая доларовия индекс има склонността да попада под натиск през декември и тъй като еврото има най-голямо тегло в него динамиката при единната валута е много подобна. Ясно обяснение за този феномен все още не е дадено, но това малко променя емпиричните факти и си струва да се съобразяваме с тях.

EUR: стабилно поведение и впечатляваща способност да не се съобразява с негативите, които буквално се изсипват върху му. Това предполага неподготвен за пробив над 1,3830 пазар.

GBP: за разлика от единната валута паунда губи позиции без очевиден фундаментален катализатор, което не се вписва добре в хипотезата за поскъпващ крос. 1,6260 остава ключово с посока надолу.

AUD: „изстрадалия” австралиец не успява да реализира дори приличен short squeeze и остава в тесен рейндж. Това обаче може да се промени с FOMC утре и нивата около 0,9000 отново да се използват за акумулиране на къса експозиция…

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s