Доларът се понижи със старта на празничната седмица

Щатският долар отчете леко понижение спрямо основните си конкуренти в понеделник. Търговията се характеризираше с ниска ликвидност и спокойствие, типични за предпразничния период.
Срещу еврото, „зелените пари” изгубиха 15 пипса до 1.3695, спрямо нивото на затваряне в петък. Спадът срещу британският паунд бе в същия размер, съответно до 1.6354.

В сравнително бедният на икономически новини ден, интерес предизвикаха само показателите за потребителското доверие в САЩ и ръста в БВП на Канада. Стана ясно, че канадската икономика продължава да расте с 0.3% на месечна база и през октомври, което от своя страна оказа подкрепа за националната валута. Вследствие, двойката USD/CAD се понижи от 1.0646 до 1.0604.
Същевременно, според ревизираните данни на Мичиганския университет, нагласите на потребителите в Щатите през декември са се задържали на същото ниво, както и през ноември.

Докато силните стойности за БВП на САЩ през изминалото тримесечие, не успяха да дадат тласък на долара в петък, то множество анализатори смятат, че ако данните продължават да показват подобрение и ФЕД намаляват монетарните стимули, в дългосрочен план пътят, който доларът ще следва е възходящ. Миналата седмица, централната банка обяви, че от януари свива покупките на активи с $10 млрд. до 75 млрд. месечно, което се отразява директно върху паричната маса в обращение и съответно – върху стойността на долара.

Междувременно, щатската валута приключи деня почти без промяна спрямо японската йена, при 104.10, а срещу австралийския долар се понижи леко до 0.8931.

 Технически анализ

EUR/USD Close 1.3672 High 1.3716 Low 1.3667

eurusddaily

EUR/USD
Source: MT4, Bulbrokers

USD/JPY Close 104.10 High 104.11 Low 103.77

usdjpydaily

USD/JPY
Source: MT4, Bulbrokers

GBP/USD Close 1.6354 High 1.6373 Low 1.6323

eurusddaily

GBP/USD
Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s