“Wait and see”…

11:00

Пазара продължава с подхода “wait and see” преди ЕСВ утре и заетостта от САЩ в петък. Разбира се по-късно днес ще очакваме резюмето от декемврийското заседание на ФЕД в търсене на детайли относно т.нар. tapering… При majors не се случва нищо забележително освен може би при доларовия индекс, който пробива над 80,827 и чисто технически би могъл да увлече еврото надолу към 1,3550 областта, тъй като единната валута е с доминиращо тегло в съставянето му. От гледна точка на позициониране, според институционалните играчи, под пазара при еврото се забелязва значителен интерес, докато над котировките започват да се събират стопове, което би трябвало да предполага уязвимост към поскъпване. Вчерашните разочароващи данни на Bank of Canada Ivey PMI подложиха канадеца на натиск от продажни във всички кросове и рано днес спрямо долара достигна до 1,0825. Изглежда, през кратки отстояния в посока нагоре има опционни бариери, които обичайно са притегателна сила за спекулативния пазар и само подхранват това, което предполага да е солиден тренд.

EUR: Изключително тесен рейндж и липса на здравословен интерес 1,3575-55 и 1,3675 дефинират важните области на търсене и предлагане.

GBP: Ясно дефинирани нива 1,6375 и 1,6435 но от друга страна отново започват да се чуват идеи за изграждане на дълга експозиция….

AUD: въпреки че „правилния трейд” би трябвало да е къси австралийци, неспособността да реализира прогрес в посока надолу предполага доминираща роля на т.нар. reserve managers в краткосрочен план. Убедително поскъпване над 0,9000 би трябвало да е достатъчно условия за още покриване на позиции и поне фигура потенциал. От друга страна ми попадна рисърч на добре запознат с техническата материя анализатор, според който сме в процес на завършване на дългосрочния спад и възможност за поне няколко месеца възходящ натиск в кроса. Както не рядко се случва, фундамента се „приспособява” към това, за което техническите фактори намекват….

Фигура 1.

aud

Source: Bulbrokers MetaTrader 4

 

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s