Ръстът на БВП на Китай даде тон на търговията в началото на седмицата

Въпреки отчетеното забавяне спрямо предишния период, ръстът на китайската икономика възлезе на 7.7% на годишна база за последното тримесечие и надскочи очакванията на анализатори, прогнозирали стойност от 7.6%. Анонсът не доведе до сериозни пазарни движения, но все пак оказа подкрепа на силно разпродадения през изминалата седмица австралийски долар.

Озито изгуби над 2.5% от стойността си спрямо щатския долар през последните 5 търговски сесии, главно поради повишаващи се очаквания за нова редукция на лихвения процент от страна на централната банка на страната. Те бяха породени от слаб доклад за пазара на труда в Австралия, който отчете спад на работните места с 22 600. Това бе и най-сериозният седмичен спад за валутата от средата на юни 2013 насам. Друг фактор, формиращ очакванията на пазарните участници за бъдещите ходове на Royal Bank of Australia, са инфлационните данни, които предстои да бъдат оповестени тази сряда.

След анонса за БВП на Китай валутната двойка успя да се отблъсне от нивата на подкрепа в зоната 0.8770-80, като във възходяща посока ръстът най-вероятно ще бъде ограничен от съпротивата при 0.8910  Нови разпродажби не са изключени, в случай че фундаменталната картина се влоши след инфлационните данни.

Данните от Китай спомогнаха и за лекото повишение от интрадневното дъно при 103.86 до 104.20 при USD/JPY. Като цяло низходящата корекция при двойката след върха при 105.43 от 02.01 все още е в ход, а евентуално ниво, което може да сигнализира възвръщане на силата на биковете е 104.50. На вашето внимание представяме и сравнителна графика между тренда на БВП и производствения PMI индекс за китайската икономика:

china

Source: Bloomberg

 

 

 

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Ръстът на БВП на Китай даде тон на търговията в началото на седмицата

  1. Santiago каза:

    Such a deep anrwes! GD&RVVF

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s