Денят започва със слабост за австралиеца и долара и повишено търсене на CHF и JPY

Най-важното събитие през днешната азиатска сесия определено бяха данните за безработицата в Австралия. Тя отчете неочакван ръст до 6%, а новите работни позиции са спаднали с 3 700 при предварителни очаквания за ръст от цели 15 000. Така нивото на безработица в страната достигна най-високото си ниво за последното десетилетие и повлия негативно върху вероятността от повишение на лихвените нива в обозримото бъдеще. По време на самия анонс двойката AUD/USD се свлече със 70 пипса, а към момента дневното понижение възлиза на 0.8% до 0.8955. Техническите индикатори на малките времеви периоди дават сигнали за продажби, въпреки че негативните новини са вече в голяма степен калкулирани в цената на валутата.  Към настоящия момент цената намира подкрепа при 0.8920-30 нивата и отчита леко възстановяване.

audusdh4

Source: MT4 Bulbrokers

 

 

Британският паунд регистрира солиден ръст след вчерашния инфлационен доклад за Острова и последвалото изказване на председателя Марк Карни. Централната банка на страната бе оптимистична по отношение на възстановяването на икономиката и повиши прогнозата си за ръст на БВП през 2014 до 3.4%. Така паундът се отправи за тест на годишния връх от месец януари при 1.6666. Риториката, намекваща отлагане на евентуално повишение на лихвените проценти, не успя да спре ралито на британската валута, но може да има ефект в по-средносрочен план. Въпреки това темповете на възстановяване на Обединеното Кралство за момента изпреварват останалите развити икономики, което закономерно рефлектира и върху валутните курсове.

Еврото продължи да се търгува в рейндж, характеризиран с чести промени на посоката на движение. Спадът до 1.3564 след вчерашните подновени намеци за отрицателни лихви днес бе бързо изтрит и котировките се върнаха при 1.3620-30 нивата. Вина за днешното движение има цялостната слабост на долара,  който отстъпва срещу кошница от основните си валутни конкуренти.

Същeвременно спадове на борсите в Азия доведоха до повишено внимание сред инвеститорите, коите се насочиха към покупки на йени и франкове.

 

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s