Британският паунд спадна до 3-седмично дъно след инфлационния доклад от Обединеното кралство

Британската валута се оказа най-волатилната по време на европейската сесия днес, благодарение на две ключови събития от икономическия календар – данните за заетостта от Острова и доклада за инфлацията, който бива съставян на тримесечна база. Нивото на безработица очаквано спадна до 6.8%, а броят на подалите молби за безработни намаля с около 5000. Въпреки това данните оказаха първоначалния натиск върху паунда, който първоначално намери подкрепа при 1.6800-10 нивата.

Оповестяването на инфлационния доклад и съпътстващата го реч на Марк Карни бяха следени с повишен интерес поради очакванията за намеци, в които да бъдат посочени конкретни срокове за повишаване на лихвените нива. От доклада, обаче, стана ясно, че Bank of England все още се въздържа от прогнози за вдигане на лихвите, поради преобладаващите рискове от слаб растеж на доходите и ниски обеми на инвестиции в икономиката. В обръщението си председателят Карни допълни, че рязко поскъпналият през последните месеци паунд представлява заплаха пред местните износители.

Посочените фактори подложиха под засилен натиск британската валута, която се обезцени до нивата на подкрепа при 1.6760. Следваща подкрепа в случай на пробив представлява зоната 1.6720-30. В случай на реверсия във възходяща посока съпротива следва да се търси при 1.6815, следвано от 1.6875.

gbpusddaily

Source: MT4 Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Британският паунд спадна до 3-седмично дъно след инфлационния доклад от Обединеното кралство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s