Супер Марио го направи отново

Какъв ден само беше вчера! Супер Марио го направи отново, като успя да изненада дори най-екстремните очаквания за QE. Обобщавам накратко – в следващите почти пълни две години ще очакваме „наводняването” с 60 млрд. евро месечно на европейската монетарна система, които трябва да повишат инфлацията, да стимулират икономиката и не на последно място, приятели, да подкрепят фондовите пазари… В действителност, както ядрото така и периферията на европейския дългов пазар реагира с еуфория на обявеното QE, 10 годишните облигации на Германия, Франция и Испания рязко поскъпват, което разбира се означава кореспондиращо понижение на лихвите- доходността до падежа…

Фигура 1. 10 годишните облигации- Германия, Франция и Испания

yields

Source: Bloomberg

 

Да се върнем на по-съществения въпрос – какво означава всичко това за единната валута? Вчерашната ми хипотеза  беше за движение в посока надолу приблизително от 1-2 фигури, последвано от стабилизация /при липса на изненади/ и дори известна надежда да формираме „търгуемо дъно”, което да подкрепи еврото обратно към зоната на 1.2000 под формата на волатилна корекция.

Тази сутрин, всъщност EURUSD е с 300 пипа по-ниско, а пазарните анализатори са в „треска” да коригират в посока понижение прогнозите си за края на 2015, което предполага, че позиционирането на пазара не е дори близо до желаната експозиция, а низходящият тренд може да се ускори.

Нека видим какво ще се случи през следващите един два дни и ще направим преоценка….

 

USD: към момента не е детерминиращия фактор. .. но все пак бързо приближава следващото заседание на ФЕД ……в този смисъл е изключително важно „държи под  око” инфлацията и какво очакват за нея членовете на ФЕД…..

 

EUR: след като всичко е казано и направено, трендът остава валиден …. инфлацията и тук е много важен елемент …

 

Позиции:

Днес търгувайте внимателно EURUSD ….. разумната стратегия би била да се продава при корективни поскъпвания до 1.1350 или 1.1400, в очакване на нови циклични минимуми…

 

 Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят на клиентите на Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута или финансов инструмент.

 

 

 

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s