Супер Марио го направи отново

Какъв ден само беше вчера! Супер Марио го направи отново, като успя да изненада дори най-екстремните очаквания за QE. Обобщавам накратко – в следващите почти пълни две години ще очакваме „наводняването” с 60 млрд. евро месечно на европейската монетарна система, които трябва да повишат инфлацията, да стимулират икономиката и не на последно място, приятели, да подкрепят фондовите пазари… В действителност, както ядрото така и периферията на европейския дългов пазар реагира с еуфория на обявеното QE, 10 годишните облигации на Германия, Франция и Испания рязко поскъпват, което разбира се означава кореспондиращо понижение на лихвите- доходността до падежа…

Фигура 1. 10 годишните облигации- Германия, Франция и Испания

yields

Source: Bloomberg

 

Да се върнем на по-съществения въпрос – какво означава всичко това за единната валута? Вчерашната ми хипотеза  беше за движение в посока надолу приблизително от 1-2 фигури, последвано от стабилизация /при липса на изненади/ и дори известна надежда да формираме „търгуемо дъно”, което да подкрепи еврото обратно към зоната на 1.2000 под формата на волатилна корекция.

Тази сутрин, всъщност EURUSD е с 300 пипа по-ниско, а пазарните анализатори са в „треска” да коригират в посока понижение прогнозите си за края на 2015, което предполага, че позиционирането на пазара не е дори близо до желаната експозиция, а низходящият тренд може да се ускори.

Нека видим какво ще се случи през следващите един два дни и ще направим преоценка….

 

USD: към момента не е детерминиращия фактор. .. но все пак бързо приближава следващото заседание на ФЕД ……в този смисъл е изключително важно „държи под  око” инфлацията и какво очакват за нея членовете на ФЕД…..

 

EUR: след като всичко е казано и направено, трендът остава валиден …. инфлацията и тук е много важен елемент …

 

Позиции:

Днес търгувайте внимателно EURUSD ….. разумната стратегия би била да се продава при корективни поскъпвания до 1.1350 или 1.1400, в очакване на нови циклични минимуми…

 

 Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят на клиентите на Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута или финансов инструмент.

 

 

 

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s