Какво да очакваме от данните за Nonfarm payrolls в САЩ

Данните за заетостта и инфлацията в САЩ, които са основата, на която се определя монетарната политика на Федералния резерв, ще бъдат публикувани утре (петък, 3 април) в 15:30. Инвеститорите ще обърнат сериозно внимание на тази информация, като ще следят за сигнал за евентуалното ранно увеличение на основния лихвен процент.

Утре е Велики петък и след като борсите ще бъдат затворени има голям  шанс да не станем свидетели на силни движения на американският долар. Но нека не забравяме, че доклада за заетостта в частния сектор е най-очакваното събитие от пазара, особено след като той е базата за определяне на силата на американската икономика. Също така,  исторически, този доклад  е и определящ показател за промените в икономическата политика на Федералния резерв.

И така, какво да очакваме от цифрите утре? Трудно е да се каже.
В последната среща на Федералния резерв, г-жа Janet Yellen, председател на Федералният Резерв на САЩ, изрази притесненията си, че силния долар може да причини затруднения при постигането на целта от 2% инфлация и да предизвика забавяне на икономическото възстановяване, тъй като съществува риск за намаляване на износа на страната.

Според Yellen, би трябвало да видим първото увеличение на лихвеният процент в началото на септември, дори и преди инфлацията и заплатите да са се възстановили напълно.

Данните от доклада на ADR вчера показват мрачна картина, с прогнозата за 189 хиляди новооткрити работни места през месец март. Въпреки, че тези цифри не отразяват истинската стойност, от друга страна те са добра основа  за настроението на пазара през утрешната сесия. Най-общо казано, правилото е, че по-високите резултати би следвало да засилят позицията на Американския долара, докато по-слабият резултат ще понижи позициите на долара. Изхождайки от това, всяка стойност под 245K ще се сметне за лоша новина от пазара и можем да видим, отслабване на долара. Това би означавало че увеличението на лихвеният процент ще бъде отложено за септември От друга страна, стойности над предходните 295 хиляди за месец февруари ще бъде отразено от пазарите с поскъпване на долара до нови върхове и междувременно ще изостри очакванията за наближаващо покачване на основният лихвен процент още през юни. Всичко около 250 най-вероятно ще запази позицията на американската валута непроменена.

Реклами
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s