Срив в акциите на водещи компании във форекс индустрията.

В понеделник британският финансов регулатор FCA ( Financial Conduct Authority) последва примера на колегите си от Кипър като препоръча по- стриктни регулации на острова.

Част от мерките включват ограничаване на максимално допустимия използван ливъридж за търговия с валута и договори за разлика до 1:50, като за клиенти с опит от по малко от 1 година, той ще бъде максимум 1:25. Другата ключова стъпка е забраната на всякакви бонуси от страна на компаниите регулирани на острова с цел реклама на търговия с подобни дериватни инструменти. И докато съобщението от кипърския регулатор звучи по-скоро като препоръка, то това на британския е въпрос на време. Всички компании регулирани в UK имат срок до 7 март да отговорят с препоръки на новите очаквани регулаторни мерки, като най-вероятно до лятото на следващата година те ще влязат в сила.

След новината, акциите на някои от лидерите на пазара се сринаха с до 40% , сред които IG group, Plus 500 и CMC markets. Според вас, как това ще се отрази на индустрията?

igg-ln-equity-ig-group-holdings-2016-12-07-09-34-51

Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s